THIRUVANANTHAPURAM: En yaşlı Kongre lider AK Antony’nin oğlu Anıl Anthony Çarşamba günü Kongre’deki tüm görevlerinden istifa etti yan2002 Gujarat isyanlarıyla ilgili tartışmalı BBC belgeseli Hindistan: Modi Sorusu’na karşı attığı tweet üzerinden “hoşgörüsüz aramalar” ve “istismarlar”a atıfta bulunuyor.
Anıl, tweet’ine parti liderlerinden ve üyelerinden hayal kırıklığı yaratan bir yanıt aldığını söyledi. Partide dalkavukluk ve bağnazlık kültürünü sürdürdü. “Beni çok incitti. Böyle devam etmenin bir anlamı olmadığına karar verdim” dedi.
Devlet partisi liderleri, parti politikasına aykırı olamayacağını söyleyerek tweet’e itiraz etmişti.
Bu arada kıdemli parti lideri Jairam Ramesh, bir tweet’te Anil’i eski CM Oommen Chandy’nin oğluyla karşılaştırarak, isim vermeden Anıl’a tokat attı.
Üst düzey Kongre lideri AK Antony’nin oğlu Narendra Modi hakkındaki tartışmalı BBC belgeselinin gösterilmesine karşı çıktığı için parti içinde tecrit anıl Antony, liderliğin farklı görüşlerine “hayal kırıklığı yaratan tepkisi” için dalkavukluk ve hoşgörüsüzlük kültürünü suçlayarak Kongre’deki tüm pozisyonlarından istifa etti. Dijital medya için KPCC hücresinin başkanı ve sosyal medya ve dijital iletişim için AICC hücresinin ulusal koordinatörüydü.
“Kongredeki rolümden istifa ettim. İfade özgürlüğü için savaşanların bir tweet’i geri çekmesi için yapılan hoşgörüsüz çağrılar. Reddettim. @facebook’ta aşk yürüyüşünü destekleyen biri tarafından nefret/istismar duvarı Teşvik! İkiyüzlülük, buna ne denir! Hayat gidiyor! Anıl Antony istifa mektubunu sosyal medyada paylaşırken tweet attı. “Sosyal medya aracılığıyla derinden kırıldım ve liderlerin bazı yorumları da beni incitti. Bu nedenle istifa etmeye karar verdim.”
Kerala’daki kongre liderleri, muhalefet lideri Anıl Antony’nin istifasını memnuniyetle karşıladı VD Satheesan Anıl’ın parti politikasına karşı gelemeyeceğini söyleyin. Birkaç Gençlik Kongresi lideri de Anıl’ın sosyal medyadaki yorumlarına sert tepki gösterdi.
Kıdemli parti lideri Jairam Ramesh, Anil Antony’nin istifasına alaycı bir şekilde tepki gösterdi. “Aynı eyaletten iki CM’nin İki Oğlunun Hikayesi. Biri bir Bharat Yatri ve ülkemizi #BharatJodoYatra’da birleştirmek için çoğunlukla çıplak ayakla yorulmadan yürüyor. Diğeri bugün güneşin altında gününün tadını çıkarıyor ve Ziyafet görevlerini görmezden geliyor. ve Yatra” diye tweet attı. Eski Başbakan Oommen Chandy’nin oğlu Chandy Oommen, yatrada Rahul Gandhi’ye katıldı.
AICC’ye istifa mektubunda şunları söyledi: “Sizin, meslektaşlarınızın ve liderliğin etrafındaki zümrenin, şüphesiz emrinize amade olacak bir grup dalkavuk ve chamchas ile çalışmaktan mutlu olduğunuzu çok iyi biliyorum. Bu, liyakatin tek kriteri haline geldi.’
Salı günü Anil Antony, “BJP ile büyük anlaşmazlıklara rağmen, uzun bir önyargı geçmişine sahip devlet destekli bir yayıncı olan BBC ve arkasındaki beyni Jack Straw hakkında görüş bildirenlerin olduğunu düşünüyorum.” Irak’taki savaşta kurumlara karşı tehlikeli bir öncelik vermek, egemenliğimizi baltalayacaktır.”